WC ontstoppen

WC ontstoppen - S.O.S. Eric

WC ontstoppen?

Lees hieronder onze tips.

Loopt je wc niet meer goed weg of loopt je wc over en krijg je het probleem zelf niet opgelost, ook niet na onze tips? Bel ons dan vandaag nog 050 51 47 24 of via ons contactformulier.

TIPS om zelf een wc te ontstoppen:

  1. Zorg ervoor dat alle afval voor de syphon van de wc is weggehaald en giet vervolgens een vol emmer (10 liter) met water van zo hoog mogelijk in de wc. Dankzij de druk van het water kan het gebeuren dat de verstopping opgelost is. Indien er een obstakel zoals kalkaanslag in de afvoerbuis of syphon zit dan is dit slechts een tijdelijke oplossing.
  2. Indien alle afval uit de wc is en het niet lukt met een volle emmer in het toilet te gieten, probeer dan met een wc-onstopper (stamper).
  3. WC is nog steeds verstopt na de bovenste 2 tips? Probeer dan met vloeibare ontstopper in de wc te gieten. Lees aandacht de bijsluiter van het product en draag bescherming. Als de verstopping een paar meters verderop zit zal het product wellicht niet helpen.

NIET doen:

  1. WC ontstoppen met een handbediende ontstoppingsveer door de syphon van de wc. Het risico dat de ontstoppingsveer vast komt te zitten is groot!
  2. Indien je zeker bent dat er een toiletverfrisser of iets anders in de wc is gevallen, gebruik dan geen wc-onstopper (stamper). Het kan gebeuren dat je de toiletverfrisser of ander obstakel verder in de afvoerbuis duwt. Waardoor het nog moeilijker wordt om de toiletverfrisser eruit te krijgen.